A termék már nem kapható
Asti módszer ihletésű borkészítés: acéltartályban erjesztett, két hónapig finomseprőn érlelt 100% sauvignon blanc. Jóleső buborékok, finom sauvignon blanc-os jegyek, kerek korty és a szőlő zamatának hosszú lecsengése.
Borkészítés: teljes érettségben szüretelt alapanyag, asti módszerrel, mustból erjesztve nyomásálló tartályban, 2 hónap finomseprőn érlelés palackozás előtt, Kóstolási élmény: illat: sárga grapefruit, sárga körte, könnyed cukorkás aromák, íz: fehér húsú őszibarack mellett citrom, kandírozott citromhéj és lédús sárga körte
„Sokat kísérletezünk a sauvignon blanc-nal, keressük a lehetséges útjait, mert szeretnénk kitolni a fajta határait. Minden évjáratban inspirál egy új megközelítés kipróbálására.” Mérész Sándor főborász
Két borvidék, hat dűlő, évi 300.000 palack - az Etyeki Kúria nem szerelemborászat, de eredeti, mint a vezető borásza, Mérész Sándor. Az adott területhez legjobban illő fajtákkal dolgoznak, Etyek mellett már Sopronban is otthon vannak, választékukban a gyöngyöző bor és tradicionális pezsgő is egyre nagyobb jelentőségű.