Egységár: 11 067 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Aki követi a magyar bor történetét, annak ismerősen cseng a Hernyák család neve. 1993-ban a Vajdaságból hozott hagyományokkal és az első 100 liter pálinkával indultak, pár év múlva már azon kapták magukat, hogy a helyi sváb közösség szüretein segédkezve szedik a szőlőt. Mára ők az etyeki pezsgő egyik húzóneve. Hét hektár organikus művelésű szőlőjük a Tóra-, Sánc- és Báthori-dűlőkben terem, az öreghegyi présház körül pedig takaros birtok húzódik rézüstökkel, lepárlóval, hangulatos terekkel. Itt ültünk le márciusban végigkóstolni a birtok aktuális pezsgőit, amik közül kettőt választottunk a nyárra.
Ma két generáció együtt dolgozik a birtokon, ahol a „kezdeti tésztaszűrős”, kézműves megoldásokat mára már jóval tudatosabb technológia váltotta fel. „Közös álmunk egy olyan önfenntartó gazdaság létrehozása volt, ahol a wifi és a katicabogarak, a pneumatikus prés és a kézi csömöszölés, a klímás traktor és a kézi kapa is megfér egymás mellett, sőt valahol segítik is egymást.” Hernyák pezsgő először a 2010-es évjáratból készült, azóta minden lépést, a szőlőműveléstől a finiselésig házon belül tartanak.
Organikus, saját művelésű szőlő, chardonnay, pinot noir és pinot blanc került a présbe, majd a feszes szerkezetű alapbort hordóban érlelt komponensekkel és rezervbor házasításával kerekítették. Nem csak a címke sziluettje, a pezsgő karaktere is új színt hozott magyar pezsgőválasztékunkba. Az Etyekre jellemző filigrán és ásványos világ krémes habzással, érett ízekkel egészül ki. Két év érlelés, 2024. tavaszi degorzsálás, 7 gramm dosage.
1993-ban, a vajdaságból hozott hagyományokkal és az első 100 liter pálinkával indultak, pár év múlva már azon kapták magunkat, hogy a helyi sváb közösség szüretein segédkezve szedik a szőlőt. Mára ők az etyeki borvidék egyik húzóneve.