huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BORTÁRSASÁG VÁLOGATÁS No02. Szijjártó Előd Brut Méthode Traditionnelle 2020 - Bortársaság

BORTÁRSASÁG VÁLOGATÁS No02.Szijjártó Előd Brut Méthode Traditionnelle 2020

Polci ár
7 700 Ft
Bortársaság Klub ár
7 050 Ft

Egységár: 10 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információSzijjártó Előd robbanékony csendesborai után itt a következő nagy dobás, a Bortársaság válogatássorozat második bora, egy méthode traditionnelle. 
Állványra állított hordók, fényes betonpadlón guruló sárga villásemelő és kitaposott bokacsizmák látványa mindig újvilági birtokokat juttat eszünkbe. Így volt ez akkor is, amikor Szijjártó Előd elhúzta előttünk etyeki pincéjének vasajtaját. A választék viszont a megszokott újviláginál eggyel színesebb, Előd legalább olyan otthonosan mozog a palackos erjesztésben, mint a reduktív borkészítésben. 2020-ban az első szüreti napokban pezsgőhöz válogattak, a szőlő (pinot noir és chardonnay) bogyózás nélkül rögtön a présbe került, majd a feszes savú, tiszta must hűtött tartályban erjedt csendesre. A soron következő lépések, beleértve a palackos erjesztést és a két év seprőn érlelést, mind házon belül történtek. A termelői pezsgő 2023. júniusi degorzsálás után, 4 g/l dosage mellett nyerte el mostani, végleges formáját. Nagyobb házaknál megszokott elegáns és finom habzás, illatban a pinot noir gyümölcsei, kék bogyósok, mellette finom érettség, briós. A korty magja boros, összetett és mély, buborékok díszítik, végül finom édességgel zárul. 
900 palack készült. 

A borászok között, pincékben töltött idővel sokszor kivételes borokba botlunk. Kivételesek, mert kilógnak egy adott birtok választékából, vagy mert szokatlan, mégis jó ízeket találunk bennük, vagy mert egyszeri kísérletek, kis tételek. Az ilyen boroknál gyakran összekacsintunk, ha lehet krétához nyúlunk és megjelölünk, lefoglalunk egy-egy hordót. Vagyis válogatunk. Adta magát, hogy közös arculat mögé rendezzük a Bortársaság válogatásait, így ezt a címkét mostantól bármilyen bor megkaphatja, ami egyszeri tétel és közel áll hozzánk. A forma adott, a folyamat gyors, minimális grafikai munka, nyomtatás és csomagolás után, még a felfedezés hevében jelentkezünk a soron következő borokkal.


Borászat

Bortársaság Válogatás

Pincékben, borászok között, sokszor kivételes borokba botlunk. Hordókat jelölünk meg, válogatunk. Adta magát, hogy közös arculat mögé rendezzük az ilyen válogatásokat, ezt a címkét mostantól bármilyen bor megkaphatja, ami egyszeri és közel áll hozzánk. 
Harminc éves a Bortársaság.

Listához adom