A termék már nem kapható
Pétillant naturell, azaz természetesen gyöngyöző kékfrankos rosé Kerekes Zoltán apró mátrai műhelyéből. A vulkanikus talajon termő, organikus művelésű tőkékről szedett gyümölcs rövid áztatás után tartályban, spontán kezdte, majd palackban fejezte be az erjedést. 15 hónap seprőn érlelés után minden palackot egyenként, kézzel degorzsáltak, így a végeredmény tisztább, gyümölcsösebb, a palack könnyebben bontható. Szép habzás, finom buborékok, halványpiros gyümölcsök.
Kis tétel, 900 palack készült.
Kerekes Zoltán Gyöngyöspata leglátványosabb épületétől, a 15. századi gótikus templomtól két sarokra rendezte be garázsborászatát. A pince egyetlen gépe egy villás emelő, ezzel mozgatják az organikus szőlőből spontán erjedő borokat és használt hordókat. Aktuális borai közül legjobban a finoman habzó petnat-ot szerettük