huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DEMETER ZOLTÁN "Hárs" Brut - Bortársaság

DEMETER ZOLTÁN"Hárs" Brut

Polci ár
8 700 Ft
Bortársaság Klub ár
7 970 Ft

Egységár: 11 600 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információDemeter Zoltán nagy szervező: amikor saját pezsgőt akart készíteni, de falakba ütközött, a szabályozás kistermelőket kizáró részeit kiáltványba, a borászok 12 pontja közé fogalmazta, majd személyesen a legfelső döntéshozók kezébe adta. A sikeres elbírálás végül az egész ágazatot érintette, sorra jelennek meg a termelői pezsgők azóta is. Így áll szinte minden jó ügy mellé, ha pedig a címkéjére egy LGT-idézetet szeretne felütni, közvetlenül a dalszerzőt keresi meg. Mindig is érdekelte a hárslevelű, elsőként palackozta száraz fajtaborként Tokajban, és az első vásárolt területén is öreg hárslevelű tőkék álltak, hagyományos művelésben. „Mire képes a hárslevelű pezsgőborként, ha löszös területről szüretelem? Magától adódott a gondolat, hogy tegyek egy próbát.” – teszi hozzá.

Új pezsgőjéhez a Szerelmi-dűlő 70 éves tőkéiről szüretelt, az alapbor reduktívan készült, a második erjedés palackban történt, majd egy éven belül következett a degorzsálás. A rövidebb érlelés miatt a habzás élénkebb, a karakter frissebb, a hárslevelű hangsúlyosabban jelenik meg. Jól behűtve észrevétlenül fogy a palackból.

*a hátcímke belső falán Demeter Eszter rajza látható a családról a Szerelmi-dűlőben.Még ajánljuk

KREINBACHER Prestige Brut

KREINBACHERPrestige Brut

8 700 Ft
Polci ár8 700 Ft
Klub ár
7 970 Ft
KÁRÁSZTELEK Carassia Blanc de Blancs Brut

KÁRÁSZTELEKCarassia Blanc de Blancs Brut

8 000 Ft
Polci ár8 000 Ft
Klub ár
7 330 Ft
DEMETER ZOLTÁN Brut 2016 Magnum

DEMETER ZOLTÁNBrut 2016 Magnum

32 750 Ft
Polci ár32 750 Ft
Klub ár
30 020 Ft

Borászat

Demeter Zoltán

Demeter Zoltán a részletek embere. Az 1996-ban alapított hét hektáros birtokon minden nap a finom hangolásról szól. Idős telepítésű meredek dűlők, emberléptékű pince, az utolsó részletig átgondolt bor és pezsgőkészítés. „A mi kezünkben csattan a metszőolló és mi ragasztunk címkét a palackokra.” Demeter Zoltán

Listához adom