huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DEMETER ZOLTÁN "Hárs" Brut - Bortársaság

DEMETER ZOLTÁN"Hárs" Brut

Polci ár
8 750 Ft
Bortársaság Klub ár
8 020 Ft

Egységár: 11 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információDemeter Zoltán nagy szervező: amikor saját pezsgőt akart készíteni, de falakba ütközött, a szabályozás kistermelőket kizáró részeit kiáltványba, a borászok 12 pontja közé fogalmazta, majd személyesen a legfelső döntéshozók kezébe adta. A sikeres elbírálás végül az egész ágazatot érintette, sorra jelennek meg a termelői pezsgők azóta is. Így áll szinte minden jó ügy mellé, ha pedig a címkéjére egy LGT-idézetet szeretne felütni, közvetlenül a dalszerzőt keresi meg. Mindig is érdekelte a hárslevelű, elsőként palackozta száraz fajtaborként Tokajban, és az első vásárolt területén is öreg hárslevelű tőkék álltak, hagyományos művelésben. „Mire képes a hárslevelű pezsgőborként, ha löszös területről szüretelem? Magától adódott a gondolat, hogy tegyek egy próbát.” – teszi hozzá.

Új pezsgőjéhez a Szerelmi-dűlő 70 éves tőkéiről szüretelt, az alapbor reduktívan készült, a második erjedés palackban történt, majd egy éven belül következett a degorzsálás. A rövidebb érlelés miatt a habzás élénkebb, a karakter frissebb, a hárslevelű hangsúlyosabban jelenik meg. Jól behűtve észrevétlenül fogy a palackból.

*a hátcímke belső falán Demeter Eszter rajza látható a családról a Szerelmi-dűlőben.Még ajánljuk

DEMETER ZOLTÁN Tokaji Pezsgő Brut 2016

DEMETER ZOLTÁNTokaji Pezsgő Brut 2016

14 950 Ft
Polci ár14 950 Ft
Klub ár
13 700 Ft
GELLAVILLA Olaszrizling 2021

GELLAVILLAOlaszrizling 2021

2 750 Ft
Polci ár2 750 Ft
Klub ár
2 520 Ft
SAUSKA Tokaj Extra Brut

SAUSKATokaj Extra Brut

7 900 Ft
Polci ár7 900 Ft
Klub ár
7 240 Ft

Borászat

Demeter Zoltán

Demeter Zoltán a részletek embere. Az 1996-ban alapított hét hektáros birtokon minden nap a finom hangolásról szól. Idős telepítésű meredek dűlők, emberléptékű pince, az utolsó részletig átgondolt bor és pezsgőkészítés. „A mi kezünkben csattan a metszőolló és mi ragasztunk címkét a palackokra.” Demeter Zoltán

Listához adom