huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DEMETER ZOLTÁN Tokaji Pezsgő Brut "Hárs" 2020 - Bortársaság

DEMETER ZOLTÁNTokaji Pezsgő Brut "Hárs" 2020

Polci ár
9 800 Ft
Bortársaság Klub ár
8 980 Ft

Egységár: 13 067 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információDemeter Zoltán nagy szervező: amikor saját pezsgőt akart készíteni, de falakba ütközött, a szabályozás kistermelőket kizáró részeit kiáltványba, a borászok 12 pontja közé fogalmazta, majd személyesen a legfelső döntéshozók kezébe adta. A sikeres elbírálás végül az egész ágazatot érintette, sorra jelennek meg a termelői pezsgők azóta is. Így áll szinte minden jó ügy mellé, ha pedig a címkéjére egy LGT-idézetet szeretne felütni, közvetlenül a dalszerzőt keresi meg. Mindig is érdekelte a hárslevelű, elsőként palackozta száraz fajtaborként Tokajban, és az első vásárolt területén is öreg hárslevelű tőkék álltak, hagyományos művelésben. „Mire képes a hárslevelű pezsgőborként, ha löszös területről szüretelem? Magától adódott a gondolat, hogy tegyek egy próbát.” – teszi hozzá.

Új pezsgőjéhez a Szerelmi-dűlő 70 éves tőkéiről szüretelt, az alapbor reduktívan készült, a második erjedés palackban történt, majd egy éven belül következett a degorzsálás. A rövidebb érlelés miatt a habzás élénkebb, a karakter frissebb, a hárslevelű hangsúlyosabban jelenik meg. Jól behűtve észrevétlenül fogy a palackból.

*a hátcímke belső falán Demeter Eszter rajza látható a családról a Szerelmi-dűlőben.Még ajánljuk

KREINBACHER Extra Dry

KREINBACHERExtra Dry

6 100 Ft
Polci ár6 100 Ft
Klub ár
5 590 Ft
DEMETER ZOLTÁN Rosé Brut 2020 Magnum

DEMETER ZOLTÁNRosé Brut 2020 Magnum

19 500 Ft
Polci ár19 500 Ft
Klub ár
17 870 Ft
LAPOSA Hableány Brut 2022

LAPOSAHableány Brut 2022

5 450 Ft
Polci ár5 450 Ft
Klub ár
4 990 Ft

Borászat

Demeter Zoltán

Demeter Zoltán a részletek embere. Az 1996-ban alapított hét hektáros birtokon minden nap a finom hangolásról szól. Idős telepítésű meredek dűlők, emberléptékű pince, az utolsó részletig átgondolt bor- és pezsgőkészítés. „A mi kezünkben csattan a metszőolló, és mi ragasztunk címkét a palackokra.” Demeter Zoltán

Listához adom