huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DEMETER ZOLTÁN "Hárs" Brut - Bortársaság

DEMETER ZOLTÁN"Hárs" Brut

Polci ár
8 700 Ft
Bortársaság Klub ár
7 970 Ft

Egységár: 11 600 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információDemeter Zoltán nagy szervező: amikor saját pezsgőt akart készíteni, de falakba ütközött, a szabályozás kistermelőket kizáró részeit kiáltványba, a borászok 12 pontja közé fogalmazta, majd személyesen a legfelső döntéshozók kezébe adta. A sikeres elbírálás végül az egész ágazatot érintette, sorra jelennek meg a termelői pezsgők azóta is. Így áll szinte minden jó ügy mellé, ha pedig a címkéjére egy LGT-idézetet szeretne felütni, közvetlenül a dalszerzőt keresi meg. Mindig is érdekelte a hárslevelű, elsőként palackozta száraz fajtaborként Tokajban, és az első vásárolt területén is öreg hárslevelű tőkék álltak, hagyományos művelésben. „Mire képes a hárslevelű pezsgőborként, ha löszös területről szüretelem? Magától adódott a gondolat, hogy tegyek egy próbát.” – teszi hozzá.

Új pezsgőjéhez a Szerelmi-dűlő 70 éves tőkéiről szüretelt, az alapbor reduktívan készült, a második erjedés palackban történt, majd egy éven belül következett a degorzsálás. A rövidebb érlelés miatt a habzás élénkebb, a karakter frissebb, a hárslevelű hangsúlyosabban jelenik meg. Jól behűtve észrevétlenül fogy a palackból.

*a hátcímke belső falán Demeter Eszter rajza látható a családról a Szerelmi-dűlőben.Még ajánljuk

DEMETER ZOLTÁN Brut 2016 Magnum

DEMETER ZOLTÁNBrut 2016 Magnum

32 750 Ft
Polci ár32 750 Ft
Klub ár
30 020 Ft
HENRIOT Brut Souverain
Hónap boraKlub ár 18 500

HENRIOTBrut Souverain

23 900 Ft
Polci ár23 900 Ft
Klub ár
21 900 Ft
SAUSKA Furmint Brut

SAUSKAFurmint Brut

16 500 Ft
Polci ár16 500 Ft
Klub ár
15 120 Ft

Borászat

Demeter Zoltán

Demeter Zoltán a részletek embere. Az 1996-ban alapított hét hektáros birtokon minden nap a finom hangolásról szól. Idős telepítésű meredek dűlők, emberléptékű pince, az utolsó részletig átgondolt bor és pezsgőkészítés. „A mi kezünkben csattan a metszőolló és mi ragasztunk címkét a palackokra.” Demeter Zoltán

Listához adom