huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DEMETER ZOLTÁN Tokaji Pezsgő Extra Brut "Hárs" 2021 - Bortársaság

DEMETER ZOLTÁNTokaji Pezsgő Extra Brut "Hárs" 2021

Polci ár
9 800 Ft
Bortársaság Klub ár
9 310 Ft

Egységár: 13 067 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ"Mindig is érdekelt a hárslevelű. Elsőként hoztam forgalomba a nagy tokaji 2000-es száraz boros megvilágosodás után tisztán hárslevelűből száraz bort a 2004-es évjáratban. Az első vásárolt szőlőterületemen is hárslevelű díszelgett hagyományos művelésben, jó sok feladatot adva és bemutatva a tokaji hegyoldal "különlegességét". Magától adódott a gondolat, hogy pezsgőben is tegyek egy próbát.” – Demeter Zoltán.

Így nyilatkozott Demeter Zoltán az első, 2019-es évjáratból készült hárslevelű pezsgőjéről, ami a löszös talajú Szerelmi-dűlő 70 éves ültetvényéről készült. Időközben elérkeztünk a harmadik évjárathoz, ami 2021-ben a bodrogkeresztúri Lapis-dűlő riolitban és andezitben gazdag, vulkanikus talajáról, 45 éves tőkékről szüretelt szőlőből készült. Az ásványi anyagban gazdag ízt a megszokottnál hosszabb, 9 helyett 20 hónapos seprőn érlelés támaszt meg. Ezen tényezőknek és az alacsony dosage-nak köszönhetően a fajta virágos kedvessége ellenére a stílus most inkább a komolyabb tradicionális pezsgők irányába mutat.  


Még ajánljuk

Borászat

Demeter Zoltán

Demeter Zoltán a részletek embere. Az 1996-ban alapított hét hektáros birtokon minden nap a finom hangolásról szól. Idős telepítésű meredek dűlők, emberléptékű pince, az utolsó részletig átgondolt bor- és pezsgőkészítés. „A mi kezünkben csattan a metszőolló, és mi ragasztunk címkét a palackokra.” Demeter Zoltán

Listához adom