„Mindig is érdekelt a Hárslevelű. A borvidéken elsőként készítettem a nagy Tokaji 2000-es száraz boros megvilágosodás után tisztán Hárslevelűből száraz bort a 2004-es évjáratban. Az első vásárolt szőlőterületemen (Szerelmi) is Hárslevelű díszelgett hagyományos művelésben, jó sok feladatot adva és bemutatva a tokaji hegyoldal „különlegességét". Magától adódott a gondolat, hogy pezsgőben is tegyek egy próbát. A palackokban az első tiszta Hárslevelű MT pezsgő megvalósulás kóstolható Tokajból." – Demeter Zoltán.
Hárslevelű pezsgő első kézből, Demeter Zoltántól. A 2019-es évjárat alapbora rövidebb ideig érett seprőn a degorzsálás előtt, így a végeredmény inkább friss és harsány, a habzás élénk, a seprős jegyek visszafogottak.