„2009-óta készítek furmintból pezsgőt, 2014 volt az egyetlen, ami hársból készült. 10 évjárat alapján azt érzem, hogy ha megtalálod a megfelelő termőhelyed, ahol van 3-4 napod a szüret eltalálására, ráadásul a szükséges aprófürtű klónod is megvan, akkor megszülethet belőle a jó ital. Egyre magabiztosabb vagyok abban, hogy Tokajban ez lesz a kiút. Van esélyünk száraz borban is komoly borvidékké válnunk, de a pezsgő – ha készítésében bonyolultabbnak is tűnik – előbb hoz majd sikert. Ha azt mondjuk, bor nem magától készül, a pezsgő végképp nem. Mégis a borvidéken úgy tűnik, mintha nem tudnánk tévedni ezzel a fajtával, pedig nincs száz éves tapasztalatunk. Hiszek benne, hogy Tokaj jövőjét a furmint alapú pezsgő tudja közelebb hozni az emberekhez. A hátunk mögött álló tíz év kevés az önálló formára, de talán még a világ pezsgőtérképére is felkerülhetünk vele egy-két évtized múlva. Persze ehhez kell majd a környezet is: a pezsgő és az ember csak együtt tud működni. Ha megvan a pengeélre finomított ital, akkor még kell a stílusos helyszín, kiszolgálás, környezet mellé. Champagne-nak is ez volt a titka.” Demeter Zoltán
- január
-
Katalógus
Katalógus
-
Borászatok
BorászatokMagyarBakonyi Péter Balassa István Balla Géza Bardon Borászat Béla és Bandi Bestillo Bock József Bolyki János Bott Frigyes Böjt Pincészet Bökő Dávid BudaPrés Cider Csanádi Szőlőbirtok Demeter Zoltán Dúzsi Tamás Etyeki Kúria Figula MihályFolly Arborétum Gál Tibor Gellavilla Gere Attila Gilvesy Pincészet Gizella Pince Göncöl Gróf Degenfeld Günzer Családi Birtok Györgykovács Imre Heimann Heimann & Fiai HIDDEN TREASURES Homola Pincészet Homonna Attila Ikon Pincészet Illyés KúriaJásdi Pince Kaláka Pince Káli Balázs Káli Kövek Kárásztelek Pincészet Késa Birtok Kikelet Pince Kiss Gábor Konyári Pincészet Kreinbacher Birtok Laposa Borbirtok Légli Ottó Linzer-Orosz Borászat Liszkay Pincészet Luka Pincészet Márkvárt János Ifj. Martinus BirtokKülföldiAlvaro Palacios Antinori Bereche et Fils Billecart-Salmon Bodegas Alion Bodegas Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia SA BOR - Bortársaság Bortolomiol Case Paolin Castaréde Castello di Monsanto Champagne R. Pouillon & Fils Charles Heidsieck Chateau Angelus Chateau Cos d'Estournel Chateau De Fonbel Chateau de Puligny - Montrachet Chateau d'EsclansChateau Ducru-Beaucaillou Chateau Figeac Chateau Gazin Chateau Lafite Rothschild Chateau Latour Chateau Margaux Chateau Mouton Rothschild Chateau Palmer Chateau Pedesclaux Chateau Pey La Tour Chateau Pichon-Longueville Baron Chateau Rieussec Chateau Sociando-Mallet Chiarli C.H.Piconnet Clemens Busch Clos de Los Siete Cloudy Bay DeutzDhondt-Grellet Dog Point Vineyard Domaine de Bichery Domaine de Montille Domaine des Croix Dom Perignon Dourthe Dr. Bürklin-Wolf Egly-Ouriet Etienne Calsac Familia Torres - Spanyolország Foradori Fritz Haag Gaja Graham's Jordan Wines Kaiken Krug Leclerc Briant
-
Boltok
Boltok
- Most %
- Magazin
- Borsuli