huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

SAUSKA Blanc de Blancs Extra Brut (díszdobozban) - Bortársaság

SAUSKABlanc de Blancs Extra Brut (díszdobozban)

Polci ár
12 500 Ft
Bortársaság Klub ár
11 875 Ft

Egységár: 16 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

A termék átmenetileg nem kapható


A birtok kulcsfiguráival közösen (Sauska Krisztián, Régis Camus és Hanusz Ádám) finiseltük ezt a Sauska pezsgőt. A szóban forgó új cuvée egy blanc de blancs, a kezdetektől Régis szívügye. A csavar, hogy a megszokott chardonnay mellé most 30%-ban belép a furmint.

Első kortyra citrusok, zöldalma, energikus, átható és ásványos korty. Új színek a Sauska választékban. A dosage-próbák között válogatva célunk volt eljutni oda, ahol a blanc de blanc képe tűpontosra élesedik, közben a korty tartása és kereksége megmarad. Végül 3 g/l-nél álltunk meg, ahol az összhatás száraz és érzésre minden részlet a helyére került.

A júniusi degorzsálás, likőrözés és további 4 hónap érlelés után indulásra kész a birtok eddigi legkarakteresebb pezsgője. Kizárólag a Bortársaságnál elérhető.

dűlők: Birsalmás, Medve
fajták: chardonnay, furmint
évjárat: 2018
érlelés: 48 hónap
degorzsálás: 2023. június 30.
dosage: extra brut 3 g/l
 


Borászat

Sauska - Pezsgő

Saját szőlő, vulkanikus területek, őshonos és világfajták, Tokajból. A feldolgozás és az alapbor házasítása is itt történik, viszont a méthode traditionelle többi lépése már a 150 éves budafoki pincében. Sauska Krisztiántól megszokott mérnöki megközelítést a francia tanácsadó, Régis Camus iránymutatása egészíti ki.

Listához adom