huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

NYETIMBER Blanc de Blancs 2015 - Bortársaság

NYETIMBERBlanc de Blancs 2015

Polci ár
29 500 Ft
Bortársaság Klub ár
28 025 Ft

Egységár: 39 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információÁltalános egyetértés uralkodik a tekintetben, hogy az angol pezsgő aduásza a chardonnay. A 2014-es évjárat után a 2015-ös Blanc de Blancs is tökéletesen alátámasztja ezt az állítást. Letisztult, kevés ecsetvonással, finom árnyalatokból megalkotott kompozíció. Elegáns, üde, karcsú és izmos. Illatban almakompót, citrusok, fehér virágok. Az érlelési aromák inkább az édes kalácstészta ízét idézik, mintsem karamellát vagy brióshéjat. Összetett, textúrájában sokrétű pezsgő. Véget nem érő lecsengés.
A kizárólag saját művelésű területekről érkezett szőlő mustját egészfürtös préselés után frakcionálták (részekre bontották és leválogatták), a tartályos erjedés után 2016 áprilisában palackozták, majd több mint 6 évre rá, 2022 szeptemberében degorzsálták.
Dosage: 9,4 g/l


Még ajánljuk

Borászat

Nyetimber

A Nyetimber az angolok elsőszámú pezsgőbirtoka, céljuk felvenni a versenyt Champagne nagy házaival. Igazi úttörők, elsőként telepítettek chardonnay, pinot noir és pinot meunier tőkéket a Londontól délre fekvő ezer éves birtokon. Kizárólag saját szőlővel, tradicionális metódussal dolgoznak.

Listához adom