huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

SORELLE BRONCA Particella 68 Brut 2021 – DOCG - Bortársaság

SORELLE BRONCAParticella 68 Brut 2021 – DOCG

Polci ár
10 900 Ft
Bortársaság Klub ár
9 990 Ft

Egységár: 14 533 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információLivio Bronca két lánya, Antonella és Ersiliana birtoka területméret alapján messze a borvidék legkisebbjei közé tartozik, a pincében pedig szinte kizárólag a “felső polcra” szánt pezsgők készülnek. Saját 20 hektárnyi birtokukról szüretelnek, ami mellett nem vásárolnak és nem is adnak el szőlőt. Minden gyümölcs magashegyi területekről, a Conegliano-Valdobbiadene között húzódó domboldalakról érkezik. A pincénél a korai években kizárólag col fondo (azaz palackban erjedt, degorzsálatlan prosecco) készült, viszont a 2002-es évtől minden figyelem az eltérő dűlők eltérő karakterére összpontosul. A Sorelle Bronca a Particella válogatások kapcsán vált legendássá, amik még a borvidéki szabályozás előtt lefektették a dűlős prosecco kategória alapjait. A Particella sorozatot alapító 68-as parcella borát nem véletlenül palackozzák külön: öreg tőkék termése 60%-os lejtőről. A több hónapos seprőntartásnak is köszönhetően az átlagnál jóval összetettebb, strukturáltabb, a megszokott proseccós jegyek közül csak a mandulára ismerhetünk rá, egyébként a hagyományos módszerrel készített pezsgők felé húz a krémes, kekszes, szerecsendiós jegyekkel. Komoly és száraz.

A Particella elkészítését tekintve ritka madár a borvidéken. A feldolgozás közben kevés kénen kívül semmi idegen anyagot nem használnak, az első erjedés spontán indul, a második erjedés pedig kimarad a sorból. Az asti-metódusra jellemzően az erjedő alapbort a kívánt cukortartalom elérésekor lehűtik, a nyomásálló tartály szelepeit elzárják, így az első erjedés buborékait és a termőhely legeredetibb ízeit kapjuk. A metódus kockázatos, a végeredmény karakteres.


Még ajánljuk

SORELLE BRONCA Brut DOCG Magnum (díszdobozban)

SORELLE BRONCABrut DOCG Magnum (díszdobozban)

20 900 Ft
Polci ár20 900 Ft
Klub ár
19 150 Ft
LAPOSA Hableány Brut 2022

LAPOSAHableány Brut 2022

5 450 Ft
Polci ár5 450 Ft
Klub ár
4 990 Ft
BORTOLOMIOL Senior Extra Dry 2022 – DOCG

BORTOLOMIOLSenior Extra Dry 2022 – DOCG

6 450 Ft
Polci ár6 450 Ft
Klub ár
5 910 Ft

Borászat

Sorelle Bronca

Családi vállalkozás, amelyet az alapító Livio Bronca lányai vezetnek a DOCG terület szívében. Harmadik generációs szőlőművelő család, már a nővérek nagyapja is szőlővel foglalkozott.

Listához adom