Egységár: 7 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
A prosecco legeredetibb formája ködös és col fondonak hívják.
„Emilio papa régi technikájához akarunk visszatalálni” – mondják a Case Paolinnál, amikor ez a bor kerül sorra. Egy meredek terület, az organikus birtok legidősebb gleraültetvénye adja az alapját. A 40 éves tőkékről szüretelt szőlőt bogyózás után 18 órán át héjon áztatják, aztán préselik. Ezt követően a megszokottnál mélyebb ízű és tartalmasabb alapbor palackba kerül, majd a második erjedés következik. A tradicionális eljárásban a degorzsálás elmarad, a fondo, vagyis az alj, a seprő ezúttal a bor végső karakterének legfontosabb pontja. Kevesebb, de annál kerekebb buborék, csontszáraz korty, ásványos zárás, fehér virágok és citrus jellemzik. És hogy a jóízű seprőből mennyit keverünk fel kóstolás előtt, az csak rajtunk múlik.
Ahol egykor az apa és a nagyapa dolgozott napszámosként, ott alapított birtokot Emilio Pozzobon. A Case Paolin családi birtokon már akkor organikusan műveltek, amikor ez még nem számított. 20 hektáron dolgoznak a Piave partjainál, eltérő adottságú dűlőkről proseccok és komplex vörösök is készülnek.