A termék már nem kapható
Amikor Asolo főterén megkóstoltuk, és elhatároztuk, hogy többet is szeretnénk belőle, még nem tudtuk, hogy a pince olyan kicsi, hogy a borokkal kapcsolatos információkat is indigóval, kézzel kitöltve küldik el. Ilyet még sosem láttunk, de nagyon illik a családi organikus birtokhoz, ahol a glera szőlőt kézzel szüretelik és meghatározó a környezettudatosság. Ma három fivér, Mirko, Adelino és Diego Pozzóban irányítja az édesapjuk, Emilio által alapított pincét. Ő a 70-es években kezdett az alapvetően selyemhernyó termesztésből élő régióban szőlővel foglalkozni, szinte a kezdetektől organikus szemlélettel.
100% glera, a második erjedés lassan megy végbe 45 napig tart. Kristálytiszta, intenzív gyümölcsös illat, friss citrusok, akácvirág, kamilla. Gazdag íz, mintha friss barackba harapnánk, élénk savak, finom felhabzás, lecsengésében ásványosság, pomeló és grépfrút.
Maradékcukor 7g/l.
Ahol egykor az apa és a nagyapa dolgozott napszámosként, ott alapított birtokot Emilio Pozzobon. A Case Paolin családi birtokon már akkor organikusan műveltek, amikor ez még nem számított. 20 hektáron dolgoznak a Piave partjainál, eltérő adottságú dűlőkről proseccok és komplex vörösök is készülnek.