A termék már nem kapható
Kis tétel, igazi ritkaság a mostanra eredeti méretének sokszorosára bővült cava birodalomból. A Mas Gomá név a Vendrell család szőlői közt álló öreg kőházra utal, az 1724-ig visszavezethető birtokot 1918 óta a Vendrell család vezeti, 20 hektár szőlőjüket organikus-biodinamikus módszerek mentén művelik, a termés nagy részét eladják, a legjobb területek idős szőlőiből pedig saját pezsgőt készítenek. Kedvencünk tőlük a rendhagyó La Planta. Organikus művelésű területek, 50-70 év közötti tőkék, macabeo (60%) és xarello (40%) házasítása, ami a második erjedés és 24 hónap palackérlelés után hozzáadott dosage és degorzsálás nélkül hagyta el a pincét. Csontszáraz, frissítő, ködös és degorzsálatlan. Alacsony alkohol- és minimális kéntartalom.
A Mas Gomá név a Vendrell család szőlői közt álló öreg kőházra utal, az 1724-ig visszavezethető birtokot 1918 óta a Vendrell család vezeti, 20 hektár szőlőjüket organikus-biodinamikus módszerek mentén művelik, a termés nagy részét eladják, a legjobb területekről pedig saját pezsgőt készítenek