TORELLÓ Cava Brut Reserva Special Edition 2014

TORELLÓ
Cava Brut Reserva Special Edition 2014

Polci ár
6 200 Ft
Egységár: 8 267 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

A Torello család 1395 óta gazdálkodik a Barcelónától 33 km-re fekvő Can Martí birtokon. De csak az 50-es évektől indultak el azon úton, aminek köszönhetően az egyik legmeghatározóbb pezsgős pincévé váltak Katalóniában. A Brut Reserva cava 2014-től az új appeláció, a Corpinnat nevét is viselheti a címkéjén.

 

CORPINNAT
COR: szív

PINNA: Penedès (latinul)

NAT: született
Vagyis: Penedès szívében született.

 

Az új appeláció, ami Penedès történelmi és legértékesebb szőlőültetvényeit határolja körbe, azzal a céllal született, hogy egy magasabb kategória alapjait és feltételeit fektesse le a cava-k világában, ezzel létrehozva az EU területén működő egyik legszigorúbb szabályozást a pezsgő világában. Előírja az organikus művelés meglétét, a hosszú érlelést, alacsony tőketerhelést, kéziszüretet, saját szőlőültetvényeket és feldolgozót.


Az oxidáció elkerülése és a frissesség megőrzése érdekében a szőlő, a szüretet követően 15 percen belül a présben van, majd 48 hónapot pihen palackban a degorzsálást megelőzően. 40% xarello, 38% macabeo és 22% parellada. Virágos illat, feszes savak, finom buborékok, érett birsalma és tósztos jegyek, kedves sósság utóízben, 4 gramm maradékcukor.

száraz
cava
Torelló
Penedes
0,75 l
12 alk
A legjobb tételek