Egy tucat hordó, közel ugyanennyi tartály, ragyogó tisztaság és természetes fénnyel bevilágított terek. Ez fogadott minket, amikor Szijjártó Előd elhúzta etyeki pincéjének vasajtaját. Előd a szőlész-borász diploma után a legendás Harlan Estate-nél szerzett tapasztalatok alapján vágott bele a saját birtok építésébe.
Az állványra állított hordók, a fényes betonpadlón guruló sárga villásemelő és a kitaposott bokacsizma látványa mindig újvilági birtokokat juttat eszünkbe. Ez fogadott minket, amikor Előd elhúzta etyeki pincéjének vasajtaját. Egy tucat hordó, közel ugyanennyi mozgatható tartály, ragyogó tisztaság és természetes fénnyel bevilágított terek. Fél óra kocsiútra Budapestről, de a pincében állva érzésre ez akár Új-zéland vagy Kalifornia is lehetne. Az áthallás nem véletlen, Előd a szőlész-borász diploma után egészen Napa-völgyig ment, ahol a legendás Harlan Estate-re jutott be gyakornokként. Itt tanulta meg, milyen körültekintéssel készül egy ezerdolláros bordeaux blend és 2019. januárjában ezzel az alapélménnyel kezdett saját birtok építésébe Etyeken. Azóta 5 szüret telt ebben a szellemben.
A feldolgozás gyors, a technológia pedig minimálisan, de minden lépésnél helyet kap: cél a lehető legtöbbet átmenteni a szüret kirobbanó ízeiből. A harsány sauvignon hűvösen és tartályban erjed, röviden érik. A szélesebb, finoman krémes chardonnay pedig már mustként burgundi hordóba kerül, vadélesztővel erjed, majd egy évig érik seprővel. Egyetlen vörös a sorban a pinot noir. Itt a kézzel szedett fürtök egy része bogyózás nélkül, kocsánnyal erjed nyitott fakádban, majd érlelés után, a használt hordókból szűretlenül kerül a palackba.