huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Szeptember


Baráth Borműhely – Juhfark 2021
Új a választékban

Baráth Borműhely – Juhfark 2021

Ismerünk igazi Somló rajongókat, olyan fanatikussal viszont kevésszer találkoztunk, mint amilyen Baráth Sándor. A Baráth Borműhely a 2020-as évjárattal és összesen két hektár szőlővel indult a Somló-hegy déli oldalán, az Apátsági-dűlőben, organikus műveléssel. Új szín a választékban Györgykovács Imre és a Kreinbacher birtok klasszikusai mellett.
Polci ár
5 500 Ft
Klub ár
5 225 Ft

Csak úgy, mert kedvezményesek

Összegyűjtöttük egy helyre a kedvezményes termékeinket, hogy könnyebben válogathass közöttük.
GELLAVILLA Olaszrizling 2022

GELLAVILLAOlaszrizling 2022

2 950 Ft2 500 Ft
Polci ár2 950 Ft
Most %2 500 Ft
BELVEDERE Vodka Belvedere (0,7 l)

BELVEDEREVodka Belvedere (0,7 l)

16 200 Ft12 900 Ft
Polci ár16 200 Ft
Most %12 900 Ft
 
 
 

Az állványra állított hordók, a fényes betonpadlón guruló sárga villásemelő és a kitaposott bokacsizma látványa mindig újvilági birtokokat juttat eszünkbe. Ez fogadott minket, amikor Szijjártó Előd elhúzta etyeki pincéjének vasajtaját. Egy tucat hordó, közel ugyanennyi mozgatható tartály, ragyogó tisztaság és természetes fénnyel bevilágított terek. 

Fél óra kocsiútra vagyunk Budapestről, de a pincében állva érzésre akár Új-Zéland vagy Kalifornia is lehetne. Az áthallás nem véletlen, Előd a szőlész-borász diploma után egészen Napa-völgyig ment, ahol a legendás Harlan Estate-re jutott be gyakornokként. Itt tanulta meg, milyen körültekintéssel készül egy ezerdolláros bordeaux blend és 2019. januárjában ezzel az alapélménnyel kezdett saját birtok építésébe Etyeken.

Már akkor tiszta elképzelésem volt a borstílusról- teszi hozzá lelkesen. 

A leginkább Új-Zélandira emlékeztető választék alig pár borból áll, középpontban a világfajták: sauvignon blanc, chardonnay és a pinot noir. A két hektár saját művelésű, mészköves területen felül további 2,5 hektárról, helyi gazdáktól érkezik szőlő a pincéhez. A feldolgozás gyors, a technológia pedig minimálisan, de minden lépésnél helyet kap, cél a lehető legtöbbet átmenteni a szüret kicsattanó ízeiből. A harsány sauvignon hűvösen és tartályban erjed, röviden érik. A szélesebb, finoman krémes chardonnay pedig már mustként burgundi hordóba kerül, vadélesztővel erjed, majd egy évig érik seprővel. Egyetlen vörös és legkönnyedebb a sorban a pinot noir. Itt a kézzel szedett fürtök egy része bogyózás nélkül, kocsánnyal erjed nyitott fakádban, majd érlelés után, a használt hordókból egyenesen szűretlenül kerül a palackba.

Együtt, kedvezménnyel

Válogatásaink

Januári válogatásunk a legaktuálisabb borainkból. Emellett Csak vörös és Csak fehér az év első hónapjára.

Listához adom