Szeptember

SOK JÓ BOR KEDVEZMÉNNYEL
Sok jó bort hoztunk kedvezménnyel az őszre. Több, mint 30 bor itthonról és külföldről a készlet erejéig.

Megérkezett a Sauska Cuvée 7 2019
Három és fél év várakozás, azaz 15 hónapos francia tölgyfahordós, majd két éves palackos érlelés után itt van a Sauska Cuvée 7. A két bor 2006 óta igazodási pont lett Villányban és Siklóson, a termőhelyek zászlóshajói.

Hónap borai
6 jó bort válogattunk szeptemberre. Ajánlunk egy Böjtöt Egerből, Demeter Zoltánt Tokajból, a Balatonról pedig a Gellavilla új rozéját és Konyári Dániel kékfrankosát. Portugáliából a Niepoortot választottuk, Champagne-ból pedig a Dhondt-Grellet-t. Kapj fel egy palackot!

BÖJTEgri Csillag Superior 2022

GELLAVILLARozé "1799" 2022

DEMETER ZOLTÁNTokaji Furmint 2022

KONYÁRIKékfrankos 2021

DHONDT-GRELLETDans un Premier Temps Extra Brut

NIEPOORTVertente 2019

Baráth Borműhely – Juhfark 2021
Ismerünk igazi Somló rajongókat, olyan fanatikussal viszont kevésszer találkoztunk, mint amilyen Baráth Sándor. A Baráth Borműhely a 2020-as évjárattal és összesen két hektár szőlővel indult a Somló-hegy déli oldalán, az Apátsági-dűlőben, organikus műveléssel. Új szín a választékban Györgykovács Imre és a Kreinbacher birtok klasszikusai mellett.

Csak úgy, mert kedvezményesek
Összegyűjtöttük egy helyre a kedvezményes termékeinket, hogy könnyebben válogathass közöttük.

KÁRÁSZTELEKCarassia Classic Brut

ETYEKI KÚRIARosé 2022

KÁLI KÖVEKRosé 2022

RUPPERTRosé Cuvée 2022
Az állványra állított hordók, a fényes betonpadlón guruló sárga villásemelő és a kitaposott bokacsizma látványa mindig újvilági birtokokat juttat eszünkbe. Ez fogadott minket, amikor Szijjártó Előd elhúzta etyeki pincéjének vasajtaját. Egy tucat hordó, közel ugyanennyi mozgatható tartály, ragyogó tisztaság és természetes fénnyel bevilágított terek.
Fél óra kocsiútra vagyunk Budapestről, de a pincében állva érzésre akár Új-Zéland vagy Kalifornia is lehetne. Az áthallás nem véletlen, Előd a szőlész-borász diploma után egészen Napa-völgyig ment, ahol a legendás Harlan Estate-re jutott be gyakornokként. Itt tanulta meg, milyen körültekintéssel készül egy ezerdolláros bordeaux blend és 2019. januárjában ezzel az alapélménnyel kezdett saját birtok építésébe Etyeken.
Már akkor tiszta elképzelésem volt a borstílusról- teszi hozzá lelkesen.


A leginkább Új-Zélandira emlékeztető választék alig pár borból áll, középpontban a világfajták: sauvignon blanc, chardonnay és a pinot noir. A két hektár saját művelésű, mészköves területen felül további 2,5 hektárról, helyi gazdáktól érkezik szőlő a pincéhez. A feldolgozás gyors, a technológia pedig minimálisan, de minden lépésnél helyet kap, cél a lehető legtöbbet átmenteni a szüret kicsattanó ízeiből. A harsány sauvignon hűvösen és tartályban erjed, röviden érik. A szélesebb, finoman krémes chardonnay pedig már mustként burgundi hordóba kerül, vadélesztővel erjed, majd egy évig érik seprővel. Egyetlen vörös és legkönnyedebb a sorban a pinot noir. Itt a kézzel szedett fürtök egy része bogyózás nélkül, kocsánnyal erjed nyitott fakádban, majd érlelés után, a használt hordókból egyenesen szűretlenül kerül a palackba.
Szijjártó Előd

SZIJJÁRTÓ ELŐDSauvignon Blanc 2022

SZIJJÁRTÓ ELŐDChardonnay 2021

Válogatásaink szeptemberre
Szeptemberben havi válogatásunk mellett még egy-egy friss, nyári rozé és fehér borválogatás.

SZEPTEMBERIVálogatás 2023 (6×0,75 l; 4 311 Ft/l)

CSAK FEHÉRVálogatás (6×0,75 l; 4 089 Ft/l)

CSAK ROZÉVálogatás 2023 (6×0,75 l; 3 422 Ft/l)
