huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Szeptember2022


Josep Grau

Vespres és La Florens

Tavaly írtunk először a katalán borászról, aki egy névtelenül küldött palackkal vett le minket a lábunkról. A címke, a palackforma, az igényesség is árulkodó volt, de a bort kóstolva tisztán éreztük, hogy aki készítette, komolyan veszi a dolgát. Ez volt a La Florens 2018-ból, Josep Grau-tól. 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, kénmentesen, teljesen puritán módon.
Bott Frigyes

Granum Cuvée, Olaszrizling és Pinot

Egyre több harmonikus, gazdag aromavilágú bort tartogat nekünk a Felvidék; a muzslai Öreg-hegy lábánál születnek biodinamikus művelés mellett Bott Frigyes spontán erjedésű, szűretlen borai, melyeknek javarésze erjed rövid ideig bogyóban, mielőtt a palackba ér, minimális kéntartalommal finomhangolva. 2021-es évjáratuk három tételét mutatjuk.
Jól ismert ciderek, mostantól pezsgőspalackban.

Budaprés – 0,75

Miközben a Budaprés csapata a szüret előtti utolsó simításokat végzi új etyeki feldolgozójukon, boltjainkba megérkeztek új cidereik, most először - közös gondolatunk alapján - nem sörös, hanem pezsgőspalackokba töltve. Az elgondolás, a szüret, a feldolgozás és az erjedés alapján adta magát, hogy Haberl Daniék almaborait valóban a borok között emlegessük, mostantól pedig a kivitel is erre erősít rá.

Listához adom