Bortársaság Karácsony 2018

Helló!

 

Végülis elkészült. Egy régi vágyunk, egy igazi magazin. Bortársaságos és egy kicsit mégsem az. Adtunk magunknak néhány nap szünetet, utazgattunk, beszélgettünk emberekkel, akikre valamiért kíváncsiak voltunk. Útközben is jöttek újabb és újabb helyzetek, témák, amik nem voltak benne az eredeti tervben. Vidéken töltöttünk több időt. Malomban, búzaföldeken és egy farmon, egy pohár szomjoltó otellóval a kezünkben az ócsai öreghegyen. Vendéglőben, aztán egy kis pékségben, és egy igazi bicskakészítő műhelyében. Legelőkön, állatok között, vízparton és persze szőlőkben, szőlőkben, szőlőkben. Volt azért egy téma, amire jobban ráálltunk. Ez pedig a borászkodás kultúrája és egyszerűsége, a hagyomány, a természetesség. 8 rendkívül nyitott és őszinte borásszal beszélgettünk erről. A városba visszatérve beugrottunk még egy olasz barátunkhoz, kortyoltunk hideg sört és "cold brew” teáztunk a tesómmal a Lánchíd utcában.

 

Kellett egy kis szünet. Pont ennyi. És, ha minden igaz, folytatjuk.

 

Tálos Attila