Bortársaság - Karácsony
Borboltjainkban a vásárlási idősávot betartva továbbra is várunk mindenkit 19:00 óráig.
CSAK FEHÉR Válogatás 16.0 (6x0,75l; 3 244 Ft/l)

CSAK FEHÉR
Válogatás 16.0 (6x0,75l; 3 244 Ft/l)

A termék már nem kapható.
BORTÁRSASÁG - SAJÁT KÉZBŐL Gyöngyöző 2019

Saját bor saját kézből sorozatunk harmadik tagja, a Pannonhalmi Salve ihlette apátsági gyöngyözőbor. Királyleányka és fűszeres tramini két dűlőből, szeptember eleji szüretből. Halvány ezüst színű, légies, szőlő illatú, kivételesen barátságos ital. A finoman pezsgő korty a legjobb gyermekkori Traubi szóda emlékét idézi. Elegáns gyöngyözés, hosszú szőlő íz és kedves sav-cukor játék a nyelven és a szájpadláson. Van a jó bor, van a nagyon jó bor és van a Saját.

GILVESY Bohém Cuvée 2019

A nevét meghazudtolva, egyre komolyabb borrá válik a Bohém. Házasítás élénk savú meszes és mélyebb ízű vulkanikus talajról, főként rajnai, olaszrizling és sauvignon fajtákkal. Fiatalabb tőkék zsenge termése több szüretből, a spontán erjedt, seprőn tartott tételektől a hűtve, irányítva erjesztett feszes savú alapborokig. Továbbra is az egyik legjobb vétel és ajánlás a Balaton északi partjáról.

BÉLA ÉS BANDI Pinot Gris 2019

A balatonszőlősi szőlész-borász páros, Fodor Bandi és Fodor Béla legjobb közös bora 19-ből, a Málnás-dűlőről. Gazdag, citrusos, lédús darab őszibarackkal, kis mézzel, finom meszes ásványossággal. Hosszú, tartalmas, mégis frissítő.

LÉGLI Chardonnay 2019

Kétharmad része a János-hegy fiatal termése, inoxban érlelve: elegáns, citrusos komponens, „még csikó a szőlő” – mondja róla Ottó. Egyharmada fahordóban erjedt és érett landordi szőlő. A Landord természetes dűlő: sosem volt művelve korábban, sosem kapott a talaj műtrágyát, gyomirtót. 21 éves szőlőjével, összetett talajával, napfényes lejtőjével gazdagságot hoz a borba és mivel hihetetlenül keveset terem, ez a komponens adja a koncentrációt is. Nincs almasavbontás, feszes, zamatgazdag, testes és vastag a végeredmény. Fehérgyümölcsök tobzódása az elején, trópusi gyümölcsök a végén.

BOTT FRIGYES Tramini 2018

A pince legközvetlenebb bora, fajtával a középpontban. Friss szőlő és rózsavíz illat fehérhúsú gyümölcsökkel, finom gyógynövényes háttérrel. A korty is hasonló karakter, könnyen iható, minden részletében kerek, a spontán erjedt és seprőn érett borok hosszú ízével, lecsengésben a pince boraira jellemző finoman vibráló savérzettel.

PETIT VILLEBOIS Sauvignon Blanc 2019 Vin de France

A sauvignon blanc őshazája a Loire-völgy, és az eredetiség mindig árfelhajtó tényező. Ez a bor nem a kiemelt körzetekben termő szőlőből készült, ezért lehet ilyen barátságos az ára. Tőrőlmetszett sauvignon blanc, élénk, lédús korty, vonzó illat citrusokkal, ananásszal, virágos, füves és bodzás jegyekkel. Minden megvan benne, ami a fajtát népszerűvé teszi. Üdít, frissít, finom és oltja a szomjat.

A legjobb tételek