Borboltjainkban a vásárlási idősávot betartva továbbra is várunk mindenkit 19:00 óráig.
OKTÓBERI Válogatás 2020 2.0 (6x0,75 l; 3 533 Ft/l)

OKTÓBERI
Válogatás 2020 2.0 (6x0,75 l; 3 533 Ft/l)

A termék már nem kapható.

LÉGLI Pezsgő Méthode Traditionnelle Brut 2016
A meszes dűlőkről válogatott furmint és rajnai rizling fürtjeiből préselt must először hűtött tartályokban csendesre, majd a vaskos palackokban pezsgőre erjedt. Virágok, zöld alma és citrusok illata, a kortyban finomra érett buborékokkal, zsenge savérzettel és finom sóssággal. Két év érlelés után, a palackokat kis adagokban, mindig frissen degorzsálják.
Dosage: 6g/l
KAIKEN Estate Malbec 2018
A korábbi Reserve helyett Estate nevet kapott ez az érett gyümölcsökkel, szederrel, meggyel kényeztető, finoman fás, élénken fűszeres illatú mendózai bor. Intenzív fekete gyümölcsös korty, lágy tanninok, finom pörkölt kávés jegyek, hosszú lecsengés.(40%-a fél éves francia tölgyfahordós érlelést kapott)
KREINBACHER Nagy-Somlói Cuvée 2019
Organikusan művelt szőlőből készült, friss és tartalmas somlai hárslevelű, olaszrizling, szürkebarát és tramini házasítás, nagyobb részt tartályban, kisebb részt hordóban erjesztve és érlelve. A hárslevelű rész akáchordót is kapott nyolc hónapon át. Krémes, ásványos és hosszú, klasszikus vulkáni karakterrel, mézzel, szőlővel és fehérhúsú gyümölcsökkel.
SIKE BALÁZS PINCÉJE Chardonnay 2019
A sorozat egyetlen tagja, amely nem bazalton termett. Lesencetomajból, agyagos, löszös talajról, 20 éves tőkékről szüretelt chardonnay. Nem is annyira a talajról, inkább a fájtáról szól. Almasavbontás kihagyásával, nagy mennyiségű finomseprővel érlelve, egy hónapon keresztül gyakori seprőkeverés mellett, egy része tartályban, egy része 500 literes hordóban érlelve közel 1 évig. Komplex, jó savú, egyszerre édes és savanykás illatok, trópusi gyümölcsök és zöldes jegyek, mellette fűszerként megjelenik a fa, nagyon hosszú utóízzel.
BALASSA Balassa 2019
Klasszikus értékek, nagy múltú dűlők, könnyű ízvilág, kozmopolita bor. Precíz feldolgozás és finom préselés eredménye, hogy itt a furmint könnyű jegyeit, szikár szerkezet és ásványok helyett kedves ízeket, bármikor jóleső kortyot kapunk. Ilyen Balassa István új belépő bora Tokajból.
RUPPERT "Szív Királynő" 2017
Rupperték új bora ismét egy fontos karkater nevét viseli, a Szív Királynő rendhagyó és nagyon jól működő házasítás 60% kékfrankossal és 40% syrah-val. Meleg, fűszeres, déli jegyek mellett jóleső közepes testű és inkább szomjoltó, jól szerkesztett korty, utóízben a türelemmel kivárt érett jegyek plusz rétegével.

A legjobb tételek