ÁPRILISI Válogatás 2018 (6x0,75l; 3 111 Ft/l)

ÁPRILISI
Válogatás 2018 (6x0,75l; 3 111 Ft/l)

A termék már nem kapható.

BÉLA ÉS BANDI Pinot Gris 2017
Reduktív szürkebarát Balatonszőlősről, az organikusan művelt Málnás-dűlőből. Illatában barack, trópusi gyümölcsök és érett citrusok. Ízében frissítő savak, kis maradékcukor és sok gyümölcs.
DOMAINE ALARY La Jean de Verde 2015
Az Alary család 1692 óta készít borokat a Rhone vidékén. Cairrane-ben, 29 hektáron organikusan gazdálkodnak. Ez az 1955-ös telepítésű ültetvényről szüretelt 95% grenache és 5% carignan boruk 18 hónapot töltött betontartályban, derítés nélkül, szűretlenül palackozták. Fűszeres, gyümölcsös, tele napsütéssel és örömmel.
SEBESTYÉN Indigó Zweigelt 2017
Intenzív tinta szín bíbor reflexekkel a tizenegyedik évjáratban is. Hagyományos módon, nyílt kádban erjesztett szentgáli zweigelt, erősen korlátozott, másfél kilóra leválogatott fürtökkel, a kisebb, lazább fürtökre koncentrálva. A második válogatás már a szüretkor történt: tökéletes érésben, nagyon jó pillanatban kerültek a kádba majd a présbe az érett bogyók. Tartályban érett, így lett intenzív, újvilági málnás-cassisos, finoman száraz. Illatában és ízében is meghatározó jegy maradt a málna.
ETYEKI KÚRIA Pláne Frizzante White
Illatos, fűszeres, vidám királyleányka az alapja ennek a finoman gyöngyöző, élénk, friss savú frizzanténak. A gyorsan feldolgozott, rövid ideig hűtött tartályban érlelt alapanyagot szén dioxiddal frissítették palackozás előtt. Virágos, citrusos illat, lédús korty fehér húsú őszibarackkal, almával és zamatos körtével. Hosszan frissít, könnyű, feszes, a korty végén édes lecsengéssel.
RUPPERT Rosé Cuvée 2017
Kékfrankos alap, pinot és merlot fűszerek. Elegáns, halvány lazac szín, finom gyümölcsillat, filigrán korty jó ízű piros gyümölcsökkel a hosszú kortyban. Kis természetes maradék cukor, ropogós sav és alacsony alkohol. Friss, zamatos, elegáns.
KONYÁRI Loliense Fehér 2017
Csikó korában van még ez a vidám klasszikus Konyári Danitól, Lelléről: sauvignon blanc, chardonnay és olaszrizling házasítása kiváló évjáratból, szépen beérett, gazdag savú, illatos szőlőkből. A végeredmény is ilyen. Elegáns, komplex sav egyensúlyoz 4 gramm természetes maradék cukorral, frissítő, kerek, egyszerre egreses, almás és őszibarackos, lassan nyílik, utána viszont lédús, nagy ívű bor válik belőle.

a hat palack együtt
Válogatások
A legjobb tételek