NYÁRI Válogatás ajándék Szünet Magazinnal 2018 (6x0,75 l; 3222 Ft/l)

NYÁRI
Válogatás ajándék Szünet Magazinnal 2018 (6x0,75 l; 3222 Ft/l)

A termék már nem kapható.

VÁLIBOR Olaszrizling "Válogatás" 2017 Badacsony
Öreg tőkék rizlingje, fele újhordóban, fele tartályban erjedt, spontán. Lassan nyíló illat sok tartalommal, virággal, teával. Gördülékeny és velős korty, feszes savakkal, a végén jóleső fanyar felütéssel.
CSENDES DŰLŐ Hárslevelű 2015
Hársfavirágos, mézes illatú, ásványos, kerek, már-már túlérett jegyeket mutató hárslevelű a Csendes Dűlő badacsonyörsi hegyoldaláról. Öreg tőkék, hosszú tartályos és palackos érlelés. Ha létezik ásványosság egy borban, itt tetten érhető a bazalt és a vörös homokkő kövessége.
SAUSKA Siller 2017
Ropogós villányi siller, öt fajta (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kékfrankos, pinot noir) házasításából. Fürtválogatás és bogyózás után egy napig ázott hűtve, majd a gránátalma színű must acéltartályban és hordókban erjedt szárazra. A terebélyes kortyban sok gyümölcs, meggybefőtt és cseresznye a vibráló savak mellett. Rozénál tartalmasabb, vörösnél gördülékenyebb.
ZARDETTO Col Fondó Rizolo
Palackban erjesztett, szűretlen frizzante. A készítési metódusnak köszönhetően a seprő a palackban van, a bort felrázva, „ködösen” vagy felrázás nélkül, tisztán is fogyaszthatjuk. Fele részben glera szőlőből, fele részben más helyi fajtákból készült. Egyszerű, de tiszta illatában körte, enyhe élesztős jegyekkel. Gazdag korty, könnyed gyümölcsösség, édes sütemény, nagyon finom buborékok.
BOTT FRIGYES Tramini 2017
Illatban nyitott és direkt, test és tartalom szempontjából viszont filigránabb a többinél. Illatban a fajta rózsavizes karaktere dominál, a kortyban pedig a szép savak mellett a Muzsla sóssága.
WENINGER Zweigelt 2016
Vibráló zweigelt a Steiner dűlő gneiszes talajáról, Franz Weninger biodinamikus szőlőskertjéből. A tiszta és élő illatban kevés bőrösség és animalitás, a kortyban feszes savak és sima tanninok a hosszú lezárásban. Komplex, mély, lágy és kifejező. Levegőztetés után, nagy pohárban szebben nyílik.

a hat palack együtt
Válogatások
A legjobb tételek